beschikbaar vanaf versie 16.1

Vraag

Update Themis via Flexsoft update manager

Oplossing

U kan de Themis update voortaan geautomatiseerd uitvoeren op de database server indien de nodige software hiervoor op alle servers en clients geïnstalleerd werd.

Dit kan vanuit Themis waar u in geval van een nieuwe update een extra tabblad 'Update beschikbaar' zal zien.

In het volgende scherm ziet u naast uw klant- en applicatiegegevens ook welke versie van Themis u momenteel heeft en welke versie voor u ter  beschikking gesteld werd. Wanneer de beschikbare versie hoger is dan de actuele versie kan u hiervoor een update inplannen.

Klik op de knop Update uitvoeren.

Vervolgens krijgt u de keuze om de update meteen uit te voeren of in te plannen. Meteen uitvoeren kan uiteraard maar zorg er dan zeker voor dat de gebruikers hiervan op de hoogte zijn om onnodig gegevensverlies te vermijden.

Wanneer u kiest voor Inplannen krijgt u de mogelijkheid om een datum en tijdstip vast te leggen.

De update zal nu automatisch uitgevoerd worden op het gekozen tijdstip. Hou er rekening mee dat dit enige tijd in beslag kan nemen aangezien er eerst een test update uitgevoerd wordt en tijdens de eigenlijke update zelf ook nog een backup/restore.