beschikbaar vanaf versie 5.3.0.0

Vraag

Activeren van de agendasynchronisatie met Outlook

Oplossing

Eenmaal de toelating correct werd ingesteld, kan u de synchronisatie activeren door te klikken op het themislogo en dan naar Agenda en Mijn afsprakenagenda synchroniseren met Outlook te gaan.

U verkrijgt, bij de eerste activatie, volgend configuratiedialoogvenster (Flexsoft-medewerker dient wel wachtwoord in te geven via de knop Flexsoft support onderaan links):

Er zijn voor de synchronisatie van de afsprakenagenda met Outlook twee mogelijke configuraties:

1/het kantoor werkt met Exchange (Server)

Een Exchange-configuratie is meestel van toepassing indien u met meerdere mensen op kantoor werkt.

2/De synchronisatie gebeurt rechtstreeks met uw eigen pc

Dit is meestal van toepassing indien u alleen werkt.

Indien u niet op de hoogte bent van de exacte configuratie, contacteert u best eerst de systeembeheerder van het kantoor!

Daarna moet u de aangeven met welke outlook "agenda" u wenst te synchroniseren. Hetgeen u in Themis ziet stemt overeen met de agenda's in uw outlook:

!!! Het is uitermate belangrijk dat u hier de correcte agenda kiest (het vinkje in Outlook geeft aan dewelke u moet kiezen in het Themis scherm):

Voor Exchange dient u ook het domein en de Windows gebruikersnaam op te geven (deze worden u voorgesteld afgaand op de actuele Windows aanmelding), bijvoorbeeld:

Voor iemand die niet met een exchange server werkt dienen ook twee parameters gekend te zijn, namelijk:

Vervolg met 'Volgend'. In een laatste stap zal Themis een kopie nemen van de aanwezige afsprakenagenda in Themis (niet uit Outlook!!). Deze kopie is er uit veiligheidsoverwegingen, en enkel nodig in geval u bijvoorbeeld een foutieve instelling heeft gedaan waardoor de synchronisatie in Themis en/of Outlook na synchronisatie alsnog fout blijkt te gaan. Het is met deze kopie voor FlexSoft mogelijk de afsprakenagenda terug te schakelen:

Klik op 'Opslaan' om de activatie af te ronden.

Uw instellingen worden op dat moment opgeslagen en de synchronisatie wordt gestart. Als alles correct verloopt krijgt u rechtsonder de volgende notificatie:

De volgende maal dat u Themis start wordt de synchronisatie automatisch gestart. De synchronisatie blijft ook actief, ook nadat u Themis heeft afgesloten.